Néha a kevesebb több...
2017. január 23. írta: Explorador

Néha a kevesebb több...

Az egész világ gyászol! Mindenhol ezt lehet olvasni, mindenhol ezt lehet látni. 

Megtörtént egy tragédia, ami felfoghatatlan és visszafordíthatatlan.Túl korán távoztak, még annyi mindent meg kellett volna élniük, annyi minden volt még, amit meg kellett volna tapasztalniuk. De úgy néz ki az ő történetük idáig tartott, ennyi oldal fért bele, tele kalandokkal és élményekkel, de sajnos itt a vége.

Így hát itt maradtak a barátok, a család, akiknek most csak a szomorúság jutott, csak a fájdalom, ami az elvesztésükkel jár. De az élet nem áll meg, megy tovább és sajnos el kell fogadni az elfogadhatatlant. Nagyon sokan együtt éreznek és ezt ki is nyilvánítják.

gyertyafeny.jpg

Na de itt jön egy hatalmas DE... Mit éreznek azok, akik ilyenkor is csak kötekedni jönnek fel az internetre, ilyenkor is csak találni akarnak valamit, amibe beleköthetnek és elmondhatják az a véleményüket, amit már megint nem tudnak magukban tartani. Miért is tudnák, sose ment neki, most se fog. Jön a kérdés, mi van a többi emberrel, akik meghalnak, mi van a többi gyerekkel, akik éheznek és még sorolhatnám. Igen sajnos egy olyan világban élünk, ahol mindennap meghal valaki, ahol az emberek éheznek, ahol vannak gyerekek, akiknek fedél sincs a fejük fölött. Igen sajnos ez így van és igen mindennap elmondhatnák ezt és kifejezhetnénk a sajnálatunk, persze cselekedhetünk is.

DE kérdem én, ha meghalna egy hozzátartozód vagy egy ember, aki nagyon közel állt hozzád és lennének emberek, akik részvétet nyilvánítanának, majd jön valaki és azt mondja nekik: Jajj ne csináljátok már napi szinten meghalnak emberek, foglalkozzatok inkább azzal.... 

Szerintem ez nem nagyon hangzik jól! Igen a csapból is ez folyik, mert meghalt 16 ember, szülök temetik a gyermeküket... szerintem ilyenkor nem szégyen egy kis emberséget mutatni vagy éppen befogni a hatalmas szánkat és megtartani a véleményünket. Van amikor kimondhatjuk hisz szólásszabadság van, de néha inkább jobb csöndbe maradni és hagyni, hogy úgy menjen minden ahogy megy. Lehet idegesít téged és lehet ilyenkor mindenki túlzásokba esik, lehet, hogy már kicsit sok.. de szerintem ilyenkor nincs olyan, hogy kicsit sok. 

Tanuljunk már egy kis emberséget! Könyörgöm nem olyan nehéz néha nem az árral szembe menni, csak hagyni, hogy az emberek együtt érezzenek, amikor úgy gondolják itt az ideje. Mindenkinek joga van, akkor is ott részvétet nyilvánítani és annyi ideig amennyi ideig azt jónak tartja. Ez nem bűn!

Úgy gondolom van elég szörnyűség a világban, nap mint nap szembesülünk vele! Nem kell, hogy még ilyenkor is megmutassuk, hogy milyen kevés emberség van bennünk, hogy ilyenkor is csak azon járjon az agyunk hol tudunk kicsit okoskodni, hogy na lássátok én megmondom a frankót!

Gyászolj vagy ne gyászolj, de tartsd tiszteletben mások fájdalmát és fogadd el azt, ha egy fél világ együtt érez velük, ha egy fél világ meg akarja mutatni, hogy igen is őket is megérintette ez a tragédia.

A bejegyzés trackback címe:

https://0peneyes.blog.hu/api/trackback/id/tr6212149131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása