Komment áradat
2016. augusztus 23. írta: Explorador

Komment áradat

Amióta az emberek szabadon kinyilváníthatják a véleményüket az interneten, azóta már mindenki úgy érzi, hogy bármilyen formában kulturáltan vagy kevésbé kulturáltan, de kinyilváníthatják véleményüket!470_komment.jpg

Mindig kíváncsian nézelődök a különböző oldalakon ahol miután elolvasod a cikket elmondhatod mit is gondolsz az illetőről és magáról a dologról. Azt vettem észre, hogy leginkább a negatív emberek többsége uralkodik ilyenkor. Akinek semmi se jó és tuti, hogy ő aztán nagyon jól tudja és látja a dolgokat és muszáj elmondania. Ilyenkor én mindig megkérdezem, hogy ha mondjuk utálja azt a személyt minek is olvas róla, miért követi nap, mint nap. Hát egyszerű pszichológia; muszáj beszélnünk valamiről, muszáj valahova tartoznunk. Ezért nézzük a TV-ben a valóságshow-kat  mert így beletartozhatunk egy közösségbe, még ha magától a műsortól még a hideg is kiráz. Tehát háromféle ember létezik, aki nézi/elolvassa mert érdekli, aki nézi/elolvassa csak azért, hogy aztán oldalakat tudjon arról zengeni, hogy mennyire rossz éppen amit látott, és az akit tényleg hidegen hagy és inkább tovább lapoz.

Persze ezzel nincs is baj, hisz ezért van a szólásszabadság. Mindenki mondja el a véleményét, de azt lehet kulturáltan is és akkor talán az ember át is gondolja azt, amit írt éppen az illető. Talán akkor az intelligencia is látszani fog és nem csak az, hogy "na már megint jártatja a száját" és nincs két értelmes mondata, mert mindegyik szó után b**meg következik. De hát tudjuk, hogy vannak, akik okosabbak mindenkinél és márpedig a másik véleménye egy kalap ****. Pedig lehet nem is mond akkora hülyeséget, vagy éppen ugyan azt gondolja ő is csak máshonnan megkerülve. 

Az meg, hogy olvassuk a bulvárlapokat majd szét tesszük a kezünket, hogy kit érdekel XY élete és most erről meg miért kellett írni. Itt már megint felmerül a kérdés, hogy akkor az ember minek is olvassa el. De persze hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a celebeket nekünk találták ki "hétköznapi" embereknek, hogy felnézzünk rájuk vagy éppen megbotránkoztassanak, mert így vagy úgy de beszélünk róla. Mi tesszük őket gazdaggá és ők ezt nagyon okosan kihasználják. És ez nem bűn, hisz azt mondják, hogy aki hagyja kihasználni magát azt ki is kell. Kegyetlenül hangzik vagy sem, de ez így van. 

Tehát sose felejtsük el, hogy a médiát mi éltetjük, mi kommentelők, mi nézők, mi olvasok. És a véleményünkkel csak is saját magunkat minősítjük, abból fogja leszűrni valaki, hogy milyenek is vagyunk. Ha el tudod kulturáltan mondani a véleményed hidd el az okos ember, át fogja gondolni és kulturáltan válaszolni is fog rá. Hatalmas jóízű beszélgetések tudnak kikerekedni abból, ha valaki normálisan folytat egy eszmecserét és nincs minden mondatában valamifajta káromkodás. 

Ennyire egyszerű!

A bejegyzés trackback címe:

https://0peneyes.blog.hu/api/trackback/id/tr6711610682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mostjó? 2017.07.24. 13:29:15

Szia, teljesen egyetértek Veled. Ha nem haragszol, néhány helyesírási hibádat azért kijavítom: eltudod és átfogja külön írandó! Nézz utána, kár, hogy az egyébként értelmes mondanivalót helyesírási hibák tarkítják.
süti beállítások módosítása